ИЗЈАВА ИЗВРШИТЕЛИ

МЕМОРАНДУМ ЗА ПРОДЛАБОЧУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА МЕЃУ КОМИСИЈАТА И КОМОРАТА НА ИЗВРШИТЕЛИ

Делегација на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер, составена од претседателот Пеце Ташевски, заменик претседателот Блерим Исени, членот Валентина Фидановска и раководителот на одделение во Секретаријатот на Комисијата, Жорж Поповски, денеска оствари посета на Комората на извршители на Република Македонија.

11185821_10205995626745986_122818928_n

НОВ МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА МЕЃУ КОМИСИЈАТА И МИСИЈАТА НА ОБСЕ ВО СКОПЈЕ

Денеска во просториите на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер беше потпишан Меморандум за соработка меѓу Комисијата и Мисијата на ОБСЕ во Скопје за 2015 година. Меморандумот беше потпишан од страна на Заменикот амбасадор на ОБСЕ, Маријане Береч и Заменик претседателот на Комисијата, Блерим Исени. Потпишувањето на овој…

20150421_112943

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА МЕЃУ КОМИСИЈАТА И ФИНКИ

Делегација од Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информации од јавен карактер денеска оствари посета на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство. На средбата со домаќините, претседателот на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информации од јавен карактер, Пеце Ташевски и деканот на Факултетот за информатички науки и…

_MG_0107

КОМИСИЈАТА И ФОН УНИВЕРЗИТЕТОТ ЌЕ СОРАБОТУВААТ НА ПРОЕКТОТ „ФАБРИКА НА ЗНАЕЊЕ“

Претседателот на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информации од јавен карактер, Пеце Ташевски и деканот на Економскиот факултет при Првиот приватен универзитет–ФОН Мирко Трипуноски, денеска во просториите на Комисијата, потпишаа Договор за соработка во проектот „Фабрика на знаење“. Времето предвидено за реализација на проектот е три месеци и тоа од април…

СОВЕТУВАЊЕ НА ТЕМА „ЗАШТИТА НА ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ И СЛОБОДЕН ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР“

Во организација на Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“, а во соработка со Дирекцијата за заштита на лични податоци и Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информации од јавен карактер, денеска во просториите на Академијата се одржа советување на тема „Заштита на лични податоци и слободен пристап до информации од…

ОБВИНИТЕЛИТЕ НА ТРКАЛЕЗНА МАСА ЗА СЛОБОДНИОТ ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

Во организација на Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“, а во согласност со Kаталогот за задолжителна континуирана обука за судии, јавни обвинители, претседатели на судови и јавни обвинители на јавните обвинителства, денеска во просториите на Академијата се одржа тркалезна маса на тема: „Заштита на личните податоци / Слободен пристап до информации од јавен…

ЗАКОНОТ ЗА СЛОБОДЕН ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР ПРЕТСТАВЕН ПРЕД ПРЕТСЕДАТЕЛИ НА СУДОВИ

Во организација на Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“, а во  соработка со Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер и Дирекцијата за заштита на личните податоци, денеска во просториите на Академијата се одржа тркалезна маса на тема „Заштита на лични податоци и слободен пристап до информации…

ТРКАЛЕЗНИ МАСИ НА ТЕМА „ЗАШТИТА НА ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ И СЛОБОДЕН ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР“

На 25 и 27 март ( среда и петок), во Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“, ќе се одржат две тркалезни маси на тема „ Заштита на лични податоци и слободен пристап до информации од јавен карактер“.

УЧЕСТВО НА ФОРУМ ЗА СЛЕДЕЊЕ И АНАЛИЗА НА ЗАКАНИТЕ ОД КОРУПЦИЈА И ОРГАНИЗИРАН КРИМИНАЛ

Заменик претседателот Блерим Исени и членот на Комисијата, Катерина Димеска, присуствуваа на форумот за јавни политики „Следење и анализа на заканите од корупција и организиран криминал“, што се одржа во организација на Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС).

20150218_121040

ПРЕДАВАЊЕ ЗА СЛОБОДНИОТ ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИ ЗА СТУДЕНТИТЕ НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ

Во рамките на воспоставената соработка меѓу Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер и Факултетот за безбедност – Скопје, денеска во големиот амфитеатар на оваа високообразовна институција, беше презентиран Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер.