slika-od-govorot

ЗАЕДНИЧКА РАБОТИЛНИЦА НА КОМИСИЈАТА И ДЗЛП

  Во конференциската сала на City hall во Скопје се одржа работилница на тема ,,Промоција на двете права –Правото на слободен пристап до информации од јавен карактер и правото на заштита на личните подадоци, во рамки на ИПА проектот „Поддршка за пристап до правото на заштита за лични податоци“  на Дирекцијата за заштита на личните…

04

ОДБЕЛЕЖАНА 10 ГОДИШНИНАТА ОД ОСНОВАЊЕТО НА КОМИСИЈАТА ЗА ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИ

Со пригодна свеченост која се одржа во конференциската сала на City hall во Скопје, Комисијата за заштита на правотo за слободен пристап до информациите од јавен карактер ги одбележа 10 годишниот јубилеј од своето основање и Меѓународниот ден за слободен пристап до информациите од јавен карактер, кој ширум светот се одбележува под мотото „Имам право…

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 10 ГОДИШНИНАТА ОД ОСНОВАЊЕТО НА КОМИСИЈАТА И НА МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН ЗА СЛОБОДЕН ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИТЕ

Со пригоден настан кој ќе се одржи на 28 Септември 2016 година (среда), во конференциската сала на City hall во Скопје, со почеток во 12 часот, Комисијата за заштита на правотo за слободен пристап до информациите од јавен карактер ќе го одбележи 10 годишниот јубилеј од своето основање.

Бр.145- Седница на Комисијата за слободен пристап до информации

ДОНЕСЕНИ 15 РЕШЕНИЈА И 39 ЗАКЛУЧОКА Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер, на 145-та седница одржана на 21 септември 2016 година, донесе 15 решенија и 39 заклучоци. * * * * *Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер постапувајќи по Жалбата изјавена…

Бр.144- Седница на Комисијата за слободен пристап до информации

ДОНЕСЕНИ 4  РЕШЕНИЈА И 2 ЗАКЛУЧОКА  Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер, на 144-та седница одржана на 15 септември 2016 година, донесе 4 решенија и 2 заклучока.

img_4848

ПРИСУСТВО НА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ОТВОРЕНИ ПОДАТОЦИ

Членот на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер Валентина Фиданоска и Цвета Трајковска, раководител на одделение во Секретаријатот на Комисијата, на покана на Македонскиот центар за меѓународна соработка, денеска присуствуваа на Конференција “Отворени податоци за трошење на јавните средства- искуства од регионот и состојбата во Македонија“. Целта на…

OBUKA DENES

ПРОДОЛЖУВААТ ОБУКИТЕ ВО КОМИСИЈАТА

Со нова средба со службени лица за посредување со информации од јавен карактер,  денеска во просториите на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап информациите од јавен карактер, продолжи планираната серија обуки на тема „Слободен пристап до информации од јавен карактер“. Обуката ја изведоа стручните предавачи во Секретаријатот на Комисијата, Цветан Станоески и Макфирете…

Бр.143- Седница на Комисијата за слободен пристап до информации

ДОНЕСЕНИ 5 РЕШЕНИЈА И 2 ЗАКЛУЧОКА Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер, на седницата одржана на 2 септември 2016 година, донесе 5 решенија и 2 заклучока. * * * * * Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер, постапувајќи по Жалбата изјавена…

Бр.142- Седница на Комисијата за слободен пристап до информации

ДОНЕСЕНИ 1 РЕШЕНИЕ И 4 ЗАКЛУЧОЦИ Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер, на седницата одржана на 31 август 2016 година, донесе 1 решение и 4 заклучоци. * * * * * Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер, постапувајќи по Жалбата изјавена…