Пребарај
10.07.2014 - Во соработка со ОБСЕ
РАБОТИЛНИЦА ЗА ОДГОВОРНИ И СЛУЖБЕНИ ЛИЦА ОД ДРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ
Денеска во хотелот „Арка“ во Скопје, Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер и Мисијата на ОБСЕ во Скопје, ја реализираа првата од петте планирани работилници на тема „Добро владеење и остварување на правото за слободен пристап до информации од јавен карактер“. ...
09.07.2014 - Имплементација на ЗСПИЈК ...
СТАРТУВААТ РАБОТИЛНИЦИТЕ НА КОМИСИЈАТА И ОБСЕ
Од 10 до 17 јули 2014 година, во хотел „Арка“ во Скопје, Комисијата за заштита на правото за слободен пристап

03.07.2014 - Собрание на Република ...
УСВОЕН ГОДИШНИОТ ИЗВЕШТАЈ ЗА РАБОТАТА НА КОМИСИЈАТА ЗА 2013 ГОДИНА
Собранието на Република Македонија на првото продолжение на седмата седница,  одржано на  03 јули 2014 година,  со 62  гласа „за“, 

30.06.2014 - Регионални обуки ...
ВО ШТИП ПОПУЛАРИЗИРАНО УСТАВНО ЗАГАРАНТИРАНОТО ПРАВО НА СЛОБОДЕН ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Во големата сала на општина Штип, денеска обучувачи од Секретаријатот на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до

27.06.2014 - Имплементација на ЗСПИЈК ...
ОБУКА ЗА ГРАЃАНИТЕ НА ОПШТИНА ШТИП
Во понеделник (30  јуни), со почеток во 09.00 часот, во просториите на Општина Штип, Комисијата за заштита на правото за

24.06.2014 - Имплементација на ЗСПИЈК ...
ПРАВОТО НА СЛОБОДЕН ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР ПРЕТСТАВЕНО ПРЕД ГРАЃАНИТЕ НА ОПШТИНА КАВАДАРЦИ
Денеска во  просториите на Општина Кавадарци, обучувачи од Секретаријатот на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите

23.06.2014 - Едукација ...
ОБУКА ЗА ГРАЃАНИТЕ НА ОПШТИНА КАВАДАРЦИ ЗА ПРАВОТО КОЕ ПРОИЗЛЕГУВА ОД ЗСПИЈК
На 24  јуни (вторник), со почеток во 10.00 часот, во Големата сала на Општина Кавадарци, Комисијата за заштита на правото

17.06.2014 - Едукација ...
ОБУКА ВО КОЧАНИ ЗА ПОДИГАЊЕ НА СВЕСТА НА ГРАЃАНИТЕ ЗА ЗСПИЈК
Во Салата на Советот на Општина Кочани, денеска, се одржа регионална обука на тема “Правото на слободен пристап до информации

16.06.2014 - Имплементација на ЗСПИЈК ...
ОБУКА ЗА ПОДИГНУВАЊЕ НА ЈАВНАТА СВЕСТ НА ГРАЃАНИТЕ НА ОПШТИНА КОЧАНИ
На 17 јуни (вторник), со почеток во 10.00 часот, во салата на Општина Кочани, Комисијата за заштита на правото за

FirstПрва
PrevПретходна
1 / 37
[1]
2
3
4
5
НареднаNext
ПоследнаLast
AllСите

Изработката на оваа веб-страница ја финансираше Британската амбасада, преку средства од програмата UK FCO SPFRE. Објавените содржини се мислења на авторите и не ги одразуваат секогаш мислењата и ставовите на Британската амбасада.

Анкета

Ако барањето е непотполно, службеното лице е должно:

 


Брошура-УНИВЕРЗАЛЕН ВОДИЧ-
ТИ ИМАШ ПРАВО ДА ЗНАЕШ
Годишен извештај за 2013 година
Програма за работа на Комисијата за ЗПСПИЈК за 2014 година
Упатство за спроведување на ЗСПИЈК
Пречистен текст на Деловникот за работата на Комисијата за ЗПСПИЈК
Деловник за работа на комисијата
Деловник за измени и дополнување на Деловникот за работа на Комисијата
Тест на јавниот интерес
Брошура
Брошура
Обрасци за Download
Ги знаете ли Вашите права?
Краток анимиран филм